'Het beste gevoel van de wereld is weten dat jij echt belangrijk voor iemand bent.'

Backup-plan: follow up voor langdurige verandering

Juist door de drukte en beslommeringen van het leven rondom werk, het huishouden, de kinderen, een sociaal leven, sporten en vrienden is het belangrijk om te blijven investeren in je relatie. De relatietherapie heeft jullie op de goede weg gezet. Jullie geschillen worden nu zonder confrontaties besproken. Er is meer vertrouwen en veiligheid bij elkaar, waardoor jullie veel beter in staat zijn naar elkaar te luisteren en samen tot oplossingen te komen.

De komende tijd is het vooral belangrijk dat jullie aandacht voor elkaar en voor jullie relatie blijven behouden. Het geleerde tijdens de sessies vormt een goede basis voor een sterke, liefdevolle relatie. Om jullie gedurende 6 maanden te ondersteunen, bied ik koppels die de relatietherapie hebben afgesloten, een back-up plan. 

De voordelen van dit back-up plan:

  • Het geeft een stok achter de deur, om datgene wat jullie bereikt hebben te verstevigen. Onder druk van stress, lastige en vervelende situaties kunnen oude patronen hardnekkig zijn. 
  • Voor vragen of advies kunnen jullie gedurende deze 6 maanden contact opnemen via de telefoon, mail of via Whatsapp. 
  • Jullie blijven uitgedaagd en gestimuleerd om nieuwe dromen en doelen voor de gezamenlijke toekomst te bespreken en te plannen.
  • Na 3 en 6 maanden plannen we een persoonlijke gesprek (90 minuten), waarbij we stilstaan bij de afgelopen periode en kijken naar de uitdagingen
  • Jullie ontvangen regelmatig een mail, waarin vragen gesteld worden waarmee jullie zelf aan de slag gaan. Het zijn vragen die te maken hebben met verdieping, hoe jullie bewust tijd voor elkaar maken, hoe je hulp vraagt aan je partner en hoe jullie met tegenstrijdige behoeften omgaan. 

De kosten voor deze vorm van nazorg bedragen € 395,00. Dit back-up plan is alleen beschikbaar voor koppels die de relatietherapie bij mij hebben gevolgd en waarbij de sessies in overleg zijn beëindigd.

We denken dat we seks willen, maar het gaat niet altijd alleen over seks. Het is intimiteit wat we nodig hebben. Aangeraakt worden. Gezien worden. Gewaardeerd worden. Samen lachen. Je veilig en geborgen voelen. Dat de ander voor jou gaat. Dat is waar ons hart naar hunkert.