Corona maatregelen

Actueel per 12-1-2021

Conform de recente maatregelen mag de praktijk open blijven om zorg te verlenen. Je bent welkom in de praktijk als online afspreken lastig of ongewenst is. In mijn praktijkruimte is het dragen van een mondkapje niet nodig. De afstand van 1,5 meter kunnen wij aanhouden.  Lichaamswerk is tijdens deze periode niet mogelijk. Ik verwacht van jou dat jij de richtlijnen van het RIVM volgt. Bij klachten of verplichte quarantaine kun je uiteraard de afspraak kosteloos annuleren of plannen we in overleg een online sessie. 

Ik wil graag bereikbaar blijven voor mijn eigen cliënten en voor mensen die juist nu met elkaar of met zichzelf in de problemen komen. Relaties kunnen extra op de proef worden gesteld in deze periode. En tegelijkertijd is de huidige situatie een mooi moment om met elkaar aan de slag te kunnen gaan. Om nu wel de stap te zetten om de problemen en uitdagingen samen aan te pakken en actie te nemen voor een relatie met meer verbinding.

Wat vraag ik van jou of van jullie?

  • Iedereen heeft op dit moment een verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en voor elkaar. Heb je klachten, neem contact met mij op. Ik heb de mogelijkheid om online coaching en therapie te geven. Dat kan ook in een setting van 3 personen. Het zal misschien even anders voelen dan letterlijk tegenover elkaar, de praktijk heeft al uitgewezen dat het ook een effectieve manier van werken is.

  • Lichaamsgerichte therapie kan op dit moment niet plaatsvinden. Daarnaast houden we gepaste afstand van elkaar.

  • Als ik zelf lichte klachten heb maar goed kan functioneren, zal ik overschakelen op online sessies. Uiteraard heb je altijd de keuze om de afspraak uit te stellen of af te zeggen, zonder financiële consequenties.

  • Natuurlijk volg ik de richtlijnen van het RIVM en aanvullend de richtlijnen die ik ontvang van de beroepsvereniging VIV.

Wat als jij zelf een sessie niet door wil of kan laten gaan?

Bij klachten zoals omschreven door het RIVM, kan de afspraak tot op de dag van de afspraak afgezegd worden. Datzelfde geld bij een quarantaine situatie.  De kosten worden niet doorberekend. In overleg kunnen we kijken of de afspraak via een online meeting kan plaatsvinden. Anders kun je de afspraak kosteloos verplaatsen. 

Wat als je een sessie nodig hebt, maar niet kan of wil komen?

We kunnen met elkaar Whatsapp bellen met camerabeeld of een online meeting houden. Hiervoor kan ik je eenvoudig een link toesturen, waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot een geplande online bijeenkomst. Je hebt een laptop, tablet of mobiele telefoon nodig voor de camera en de microfoon.

Kan ik in deze tijd starten met (relatie)therapie?

Juist in deze periode is het goed om met elkaar aan de slag te gaan. Voor veel mensen is dit een periode waarin meer tijd met elkaar doorgebracht kan worden. De sessies kunnen in de praktijk plaatsvinden of via online meetings. 

Heb je vragen? Aarzel niet en neem contact met mij op. 

Zorg goed voor jezelf. Zorg goed voor elkaar. Investeer juist nu in de mensen die je liefhebt.

Hartelijke groeten,

Heidi