Corona maatregelen

Actueel per 18-3-2020

We kunnen er met elkaar niet meer omheen. Scholen en horeca gesloten. Landen om ons heen nemen nog meer ingrijpende maatregelen. We worden gevraagd sociale contacten te vermijden. Niet met veel mensen in een ruimte te zijn. Onze eigen klachten serieus nemen, ook al is het maar een beginnende verkoudheid.

Hoe ga ik hiermee om in de praktijk? Wat is verstandig?

Op de eerste plaats, het zijn steeds beslissingen in het moment van NU. Ik kan niet verder kijken, denken en voelen dan wat ik nu weet, wat er nu aan informatie op mij afkomt.

Ik wil graag bereikbaar blijven voor mijn eigen cliënten en voor mensen die juist nu met elkaar of met zichzelf in de problemen komen. Relaties kunnen extra op de proef worden gesteld in deze periode. En tegelijkertijd een mooi moment om met elkaar aan de slag te kunnen gaan. Om nu wel de stap te zetten om de problemen en uitdagingen samen aan te pakken en actie te nemen voor een relatie met meer verbinding.

Wat vraag ik van jou of van jullie?

 • Iedereen heeft op dit moment een verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en voor elkaar. Heb je klachten, neem contact met mij op. Ik heb de mogelijkheid om online coaching en therapie te geven. Dat kan ook in een setting van 3 personen. Het zal misschien even anders voelen dan letterlijk tegenover elkaar, de praktijk heeft al uitgewezen dat het ook een effectieve manier van werken is.

 • Aansluitende sessies zijn op dit moment niet wenselijk. Dit kan invloed hebben op geplande afspraken.

 • Lichaamsgerichte therapie kan op dit moment niet plaatsvinden. Daarnaast houden we gepaste afstand van elkaar.

 • Zelf kan ik ook kiezen om niet alle sessies face tot face te willen verzorgen. Mensen met een meer urgente hulpvraag, een (relatie)crisis of hoog oplopende emoties krijgen voorrang. Dit kan ertoe leiden dat ik je vraag om de sessie om te zetten naar een online coaching of therapie. Uiteraard heb je altijd de keuze om de afspraak uit te stellen of af te zeggen, zonder financiële consequenties.

 • Als ik zelf lichte klachten heb maar goed kan functioneren, zal ik overschakelen op online sessies.

 • Natuurlijk volg ik de richtlijnen van het RIVM en aanvullend de richtlijnen die ik ontvang van de beroepsvereniging VIV.

 • De deur van de Businessdome is normaal gezien open. In deze tijden is er gezamenlijk voor gekozen deze deur gesloten te houden. Heb je een afspraak, kan je in principe buiten wachten tot het tijdstip van de afspraak. Eventueel kan je mij mobiel bellen.

Andere door mij ontvangen vragen:

Wat is er anders dan anders?

 • We geven elkaar geen hand tijdens deze dagen.

 • De stoelen staan misschien wat verder uit elkaar, dan dat je normaal van mij gewend bent.

 • Graag je handen wassen voor een sessie, dat zal ik zelf ook doen.

 • Hoesten en niezen in je elleboog, gebruikte tissues graag zelf weggooien of meenemen.

Wat als ik zelf een sessie niet door wil laten gaan?

Tot 6 april mag je een sessie kosteloos annuleren, ook als je dit op de dag zelf doet. De kosten worden niet doorberekend.

Wat als ik een sessie nodig heb, maar niet kan of durf te komen?

We kunnen met elkaar whatsapp bellen met camerabeeld of een online meeting houden. Hiervoor kan ik je eenvoudig een link toesturen, waarmee je gemakkelijk toegang krijgt tot een geplande online bijeenkomst. Je hebt een laptop, tablet of mobiele telefoon nodig voor de camera en de microfoon.

Kan ik ook nu een starten met (relatie)therapie?

Juist nu is misschien de tijd en de kans om aan de slag te gaan. In deze tijd bied ik een gratis online kennismaking aan van 30 minuten. We plannen dit vooraf in.

Als in deze sessie blijkt dat je echt niet uit de voeten kunt met online begeleiding, is er urgentie of zitten de emoties te hoog? Dan ben je alsnog welkom in mijn praktijk en zorgen we samen dat we dat zo veilig mogelijk doen door alle maatregelen te volgen.

Heb je vragen? Aarzel niet en neem contact met mij op:

06-38457226 of gebruik de whatsapp functie op mijn website.

Zorg goed voor jezelf. Zorg goed voor elkaar. Investeer juist nu in de mensen die je liefhebt.

Lieve groeten,

Heidi