'Krachtiger in het leven staan, door meer jezelf te zijn.'

Inzicht in jezelf, zodat jij jezelf beter gaat begrijpen

Iedereen kan te maken hebben met een periode waarin je minder lekker in je vel zit of dat je voor een uitdaging staat die je lastig vindt. Als dit vaker voorkomt, kan dit je gaan belemmeren om te zien wie je bent en om te doen wat je zou willen doen. Het kan leiden tot allerlei klachten zoals hoofd- en buikpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en emotionele spanningen.

In de praktijk komen de volgende onderwerpen vaak aan bod:

Zelfvertrouwen, weerbaarheid en assertiviteit. 

 • Je kijkt regelmatig kritisch naar jezelf en je bent bang iets verkeerd te zeggen of doen. Je vergelijkt jezelf vaak met anderen. 
 • Je voelt je regelmatig onzeker. Nee zeggen is moeilijk. Keuzes zijn lastig te maken. 
 • Je gaat conflicten het liefst uit de weg. Je past je eigenlijk altijd automatisch aan. Je kan achteraf veel piekeren over een situatie.

Stress, spanning en burn-out klachten.

 • Je concentratie is minder en je energieniveau is laag. Je voelt je steeds vaker moe. Er kunnen allerlei fysieke klachten ontstaan. 
 • Je vraagt je af hoe je alles in je leven kunt combineren. Je werk, relatie, kinderen, sporten, sociale contacten.  Je komt niet aan jezelf toe. 
 • Je reageert emotioneel heftiger op situaties of je voelt je soms helemaal leeg.
 • Je piekert, weet het soms gewoon even niet meer. Ontspannen en rust vinden lukt gewoon niet meer. 

(Faal)angst en paniekgevoelens

 • Je merkt dat je situaties steeds vaker wil vermijden. Je wordt zelfs goed in het verzinnen van excuses voor jezelf. 
 • Je voelt je onzeker, twijfelt of je het wel kunt, voelt je heel zenuwachtig.
 • Je voelt je regelmatig opgejaagd en gespannen.

Individuele relatiebegeleiding

 • Je twijfelt over je relatie maar je begrijpt zelf niet zo goed wat er speelt.
 • Er klopt iets niet in je relatie, ergens besef je dat het geen gezonde relatie is waar je in terecht bent gekomen. 
 • Na een relatie ben je weer alleen. Je merkt dat je niet verder kan of je hebt moeite om je leven zelf weer richting te geven.

Het is zeker niet vreemd als je zelf niet goed kunt benoemen wat je nu precies dwars zit. Misschien vraag jij je al langer af waar je gevoelens van boosheid, onzekerheid, verwarring, somberheid, verdriet, machteloosheid of eenzaamheid vandaan komen.

In de persoonlijke begeleiding ontdek jij wat je op dit moment belemmert en wat jij nodig hebt om op een andere manier met jouw uitdagingen om te gaan. In een aantal sessies word je persoonlijk begeleid bij het overwinnen van je eigen blokkades. Eén ding is zeker: als jij deze klachten serieus aanpakt, kun jij er sterker uitkomen!

Reacties van anderen

‘Door kritisch terug te kijken naar wat beter kan en vooruit te kijken door een plan van aanpak, ben ik stappen gaan maken in mijn zelfvertrouwen en ging mijn persoonlijke ontwikkeling als een sneltreinvaart. Dit was soms confronterend, maar altijd eerlijk, oprecht en vertrouwd. Ik heb Heidi ervaren als een zeer deskundige persoon, die vanuit een oplossingsgerichte maar vooral positieve invalshoek te werk gaat.’ 

‘Dankzij de fijne gesprekken van en met jou weet ik weer dat ik het waard. Ik heb bij jou de ruimte gehad om mezelf te ontdekken zonder dat er dingen werden voor gezegd of zonder dat er dingen in de mond worden gelegd. Jij ‘leid’ het gesprek en ik voer het uit. En ik kan eerlijk zeggen hoe ik me voel, zonder de schijn op te houden, daar prik je toch wel doorheen. En dat was voor mij belangrijk.’

Angst is niet het echte probleem. Het echte probleem is al het denken dat we inzetten, om te voorkomen dat we de angst ervaren.