'Je bent al halverwege, door te geloven dat jij het waard bent. Stap voor stap leren vertrouwen, doet de rest.'

Inzicht in jezelf, zodat jij jezelf beter gaat begrijpen

Iedereen kan te maken hebben met een periode waarin je minder lekker in je vel zit of dat je voor een uitdaging staat die je lastig vindt. Als dit vaker voorkomt, kan dit je gaan belemmeren om te zien wie je bent en om te doen wat je zou willen doen. Het kan leiden tot allerlei klachten zoals hoofd- en buikpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en emotionele spanningen.

In de praktijk komen de volgende onderwerpen vaak aan bod:

Zelfvertrouwen, weerbaarheid en assertiviteit. 

 • Je kijkt regelmatig kritisch naar jezelf en je bent bang iets verkeerd te zeggen of doen. Je vergelijkt jezelf vaak met anderen. 
 • Je voelt je regelmatig onzeker. Nee zeggen is moeilijk. Keuzes zijn lastig te maken. 
 • Je gaat conflicten het liefst uit de weg. Je past je eigenlijk altijd automatisch aan. Je kan achteraf veel piekeren over een situatie.

Stress, spanning en burn-out klachten.

 • Je concentratie is minder en je energieniveau is laag. Je voelt je steeds vaker moe. Er kunnen allerlei fysieke klachten ontstaan. 
 • Je vraagt je af hoe je alles in je leven kunt combineren. Je werk, relatie, kinderen, sporten, sociale contacten.  Je komt niet aan jezelf toe. 
 • Je reageert emotioneel heftiger op situaties of je voelt je soms helemaal leeg.
 • Je piekert, weet het soms gewoon even niet meer. Ontspannen en rust vinden lukt gewoon niet meer. 

(Faal)angst en paniekgevoelens

 • Je merkt dat je situaties steeds vaker wil vermijden. Je wordt zelfs goed in het verzinnen van excuses voor jezelf. 
 • Je voelt je onzeker, twijfelt of je het wel kunt, voelt je heel zenuwachtig.
 • Je voelt je regelmatig opgejaagd en gespannen.
 • Je hebt in het verleden een traumatische ervaring opgedaan, die ook nu regelmatig van invloed is op jouw leven en relaties.

Individuele relatiebegeleiding

 • Je twijfelt over je relatie maar je begrijpt zelf niet zo goed wat er speelt.
 • Er klopt iets niet in je relatie, ergens besef je dat het geen gezonde relatie is waar je in terecht bent gekomen. 
 • Na een relatie ben je weer alleen. Je merkt dat je niet verder kan of je hebt moeite om je leven zelf weer richting te geven.

Het is zeker niet vreemd als je zelf niet goed kunt benoemen wat je nu precies dwars zit. Misschien vraag jij je al langer af waar je gevoelens van boosheid, onzekerheid, verwarring, somberheid, verdriet, machteloosheid of eenzaamheid vandaan komen.

De psychosociale begeleiding is erop gericht om je persoonlijk te ontwikkelen. 

Je wordt je bewust van wie je bent en wat je wilt. Jij ontdekt wat jou belemmert en wat je uitdagingen zijn.  Je ontwikkelt een bij jou passende manier om meer krachtig in het leven te staan. Duidelijk en overtuigend overkomen op de ander start bij jezelf.  Eén ding is zeker: als jij deze klachten serieus aanpakt, kun jij er sterker uitkomen!

De praktische begeleiding start met een kennismaking- en intakegesprek van 90 minuten. In dit gesprek gaan we met elkaar kijken en onderzoeken welke hulpvraag er is en om je verwachtingen en doelen helder te krijgen. Een begeleidingstraject bestaat over het algemeen uit 5 tot 10 sessies van 60 (of 90) minuten.  We kijken regelmatig hoe het staat met jouw doelstelling en hulpvraag.

Vergoeding mogelijkheden:  

 • Innerflex is aangesloten bij de beroepsvereniging VIV, Vereniging Integrale Vitaliteitkunde.
 • Diverse ziektekostenverzekeraars bieden de mogelijkheid van (gedeeltelijke) vergoeding van psychosociale begeleiding onder de aanvullende dekking voor alternatieve geneeswijzen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.
 • Communicatietraining is als bedrijfskosten aftrekbaar.
 • De kosten kunnen worden opgevoerd als aftrekpost ‘bijzondere ziektekosten’ in de belastingaangifte.

Zij gingen je voor

‘Door kritisch terug te kijken naar wat beter kan en vooruit te kijken door een plan van aanpak, ben ik stappen gaan maken in mijn zelfvertrouwen en ging mijn persoonlijke ontwikkeling als een sneltreinvaart. Dit was soms confronterend, maar altijd eerlijk, oprecht en vertrouwd. Ik heb Heidi ervaren als een zeer deskundige persoon, die vanuit een oplossingsgerichte maar vooral positieve invalshoek te werk gaat.’ 

 ‘Ik ben beter gaan communiceren en heb geleerd beter mijn gevoelens te uiten. Dit lukte mij in het begin vooral in nieuwe contacten. Met mijn vriendin, ouders en zussen vond ik dit nog lastig. Na nog een aantal sessies werd dit langzaam beter. Na de sessies samen met mijn vriendin zijn we veel dichter naar elkaar gegroeid en kunnen we veel beter samen die verbinding en intimiteit maken/creëren.’

‘Ik kan tegenwoordig goed alleen zijn. Heb soms nog wel een ander nodig om bij mezelf te komen, om mijzelf te begrijpen. Bijna geen heftige reacties meer die niet bij de situatie passen. Ik kan af en toe nog te snel ‘in de arena’ stappen en fel uit de hoek komen. Daarna lukt het me om er op terug te komen en te zeggen wat er aan de hand is. Lijkt me heerlijk rustgevend als niemand dat effect meer op me zou kunnen hebben. Misschien lukt dat ook nog eens.’

‘Heidi is voor mij laagdrempelig vanaf het allereerste begin, ze voelt heel vertrouwd. Geeft me het gevoel dat ik beter eerlijk kan zeggen hoe ik me voel als de schijn ophouden, zij prikt er toch wel doorheen. En dat is voor mij heel belangrijk!’

‘Dankzij de fijne gesprekken van en met jou weet ik weer dat ik het waard. Ik heb bij jou de ruimte gehad om mezelf te ontdekken zonder dat er dingen werden voor gezegd of zonder dat er dingen in de mond worden gelegd. Jij ‘leid’ het gesprek en ik voer het uit. En ik kan eerlijk zeggen hoe ik me voel, zonder de schijn op te houden, daar prik je toch wel doorheen. En dat was voor mij belangrijk.’

‘Ik heb inzicht gekregen in mijn functioneren, er werd me echt een spiegel voorgehouden. Mijn vraag aan Heidi was het omgaan met grenzen aangeven, delegeren, prioriteiten stellen en assertiviteit. Ik werd me bewust van hoe mensen reageren op mijn handelen/houding. Dit was en is heel verhelderend geweest. Ik kreeg meer grip op mij functioneren en sta meer ontspannen en met meer enthousiasme in mijn werk.’

‘Na een half jaar gebruik te mogen maken van je hulp, je kennis, inzicht en deskundigheid heeft het mij ontzettend veel opgeleverd. Met name RUST. Ik durf nu nee te zeggen, mijn grenzen te stellen, me niet druk te maken over wat de ander ervan vindt en te gaan voor mijn EIGEN IK. Je was de praktische gesprekspartner waar ik al heel lang naar op zoek was.’

‘Ik was getipt door een vriend. Eigenlijk was ik heel sceptisch over hulp zoeken. Ik had het toch ook de afgelopen ruim 40 jaar alleen gered? Nu zeg ik, jammer dat ik zoveel jaren zelf aangemodderd heb. Als mijn gedachten kronkels zich weer aandienen, weet ik je weer te vinden.’

Angst is niet het echte probleem. Het echte probleem is al het denken dat we inzetten, om te voorkomen dat we de angst ervaren.