'Verliefdheid kan in een moment gebeuren. Een verbindende relatie opbouwen duurt jaren en vraagt investering.'

'Houd me vast' relatie verdiepingsdagen

Het ‘Houd me Vast’ programma kan gezien worden als een lichte vorm van relatietherapie en is ontwikkeld voor paren die hun relatie willen verbeteren, versterken en verdiepen. Het programma is wetenschappelijk onderbouwd en is gebaseerd op EFT, Emotionally Focused Therapy. Oftewel emotionele relatietherapie. Deze vorm van therapie stimuleert openheid en kwetsbaarheid, vertrouwen en veiligheid, intimiteit, geborgenheid en vergevingsgezindheid. 

Voor wie is het programma geschikt?

 • Jullie willen de relatie met elkaar verdiepen. Deze dagen vormen een goede basis, waarop jullie verder kunnen bouwen.
 • Hebben jullie het gevoel dat er meer afstand tot elkaar is ontstaan en dat jullie steeds meer je eigen weg bewandelen? De training biedt handvatten om met elkaar te kijken wat er speelt en hoe jullie de situatie positief kunnen stimuleren en verbeteren.
 • Staan jullie regelmatig lijnrecht tegenover elkaar? Zijn er regelmatig conflicten, ruzies, boosheid, irritaties en frustraties? Of word je af en toe gek wanneer je partner je negeert of wegloopt in bepaalde situaties? Jullie gaan in deze dagen begrijpen wat er speelt en hoe jullie dit kunnen veranderen.
 • Als er uitdagingen zijn geweest in jullie relatie, zoals ziekte, stress of een heftige of emotionele situatie. 
 • Een nieuwe levensfase kan uitdagingen met zich meebrengen, zoals samenwonen of trouwen, het vormen van een gezin, het opvoeden en onderhandelen met pubers, het uitvliegen van de kinderen en pensionering kan de balans in de relatie verstoren. Jullie krijgen inzichten en begrijpen na deze dagen beter wat er op bepaalde momenten gebeurt.
 • Als aanvulling op individuele relatietherapie, waardoor een duidelijke verkorting van het aantal individuele sessies kan plaatsvinden. In overleg kijken we welk moment voor jullie het meest zinvol is om in te stromen. 

Wat is het extra voordeel van deze dagen?

 • De intensiteit van het programma geeft snel inzicht in jullie relatie. Jullie gaan de pijnlijke situaties en het bijbehorende patroon herkennen. 
 • Je krijgt handvatten om uitdagingen te bespreken en diepgaander met elkaar in gesprek te gaan.

Werkwijze Houd me vast dagen: 

 • We gaan deze dagen aan de slag met het onderzoeken en verdiepen van jullie relatie.
 • Naast gezamenlijke uitleg en het geven van inzichten gaan jullie als koppel met praktische oefeningen aan de slag. In groepsverband worden geen individuele problemen besproken.
 • Uiteraard is het ook in overleg mogelijk dit programma individueel te volgen of gebruik te maken van individuele sessies.

Praktische informatie:

 • Deze dagen zijn niet bedoeld voor een crisissituatie in de relatie. In dat geval adviseer ik relatietherapie. Nadat er meer rust is ontstaan, kan met dit traject gewerkt worden aan openheid en vertrouwen, voor een meer verbindende relatie met je partner. 
 • De trainingen vinden plaats op een nader te bepalen locatie, bij voorkeur in een natuurlijke omgeving.
 • Trainingsdagen: donderdagavond (18.00-21.00 uur), vrijdag overdag (9.30-16.30 uur) en zaterdag ochtend (9.30-12.00 uur). Overnachtingen zijn niet in het programma opgenomen. Op vrijdag wordt er voor een lunch gezorgd. Je ontvangt materialen van het programma als naslagwerk.
 • De kosten van deze groepstraining bedragen € 575,00 per deelnemend koppel (2 tot maximaal 4 koppels).  
 • Het traject liever individueel als koppel volgen? De kosten bedragen € 850,00 voor een dag (9.30-16.30 uur) en ochtend (9.30-12.00 uur). 
 • Als deze training los gevolgd wordt, zal er een apart kennismaking- en intakegesprek (1 ½ uur) worden gepland, zodat we gezamenlijk kunnen kijken of deze training voor jullie vraag geschikt is. Binnen een paar weken na de training zal een follow up gesprek worden ingepland. De extra kosten voor deze twee gesprekken (90 minuten per gesprek) bedragen € 225,00.
Heb je interesse in deze training? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Reacties van andere koppels

‘Wij vonden het prettig om samen met Heidi een paar dagen intensiever aan de slag te kunnen. Gewoon met zijn 2-en. Even weg van alles. Wat in het begin raar voelde, was dat we eigenlijk vooral zelf aan de slag gingen. We waren gewend dat Heidi in de sessies meer ‘leidend’ was. Dit was anders. Maar ook fijn, voelt als een goede basis om thuis mee aan de slag te gaan.’

‘Fijn om samen in een andere setting even de volledige focus op onszelf kunnen leggen. Even weg van de kids. Sommige moeilijke momenten beleefd, ook gelachen en inzichten gekregen. Gevoel dat we goed op weg zijn nu.’

Geïrriteerd reageren of jezelf juist afsluiten zijn reacties die mensen in een bepaalde vorm van (relatie)stress vaak vertonen.